Öckerö gymnasium

Skolmaterial

När vi hade skolbesök ombord pratade jag länge med de besökande lärarna. Man inser snabbt vilket priviligierat land Sverige är och hur bra vi har det.

Många elever på skolan Jorge Barbossa har inte pengar till mat för dagen och de saknar möjlighet att köpa skolmaterial så som pennor, anteckningsblock, radergummi mm. Dessutom har regnet uteblivit och lärarna berättar att de redan fattiga kapveriderna drabbas hårt då allt man odlar torkar ut. Vi vill så klart hjälpa om det går och därför samlade vi ihop en hel del skolmaterial som lärarna har lovat att dela ut till de med störst behov.

Torkan var extra tydligt på Santo Antao. Vanligtvis är det bara halva ön som ser ut som ett månlandskap utan växtlighet alls. Men i år var även den del av ön som brukar vara grön, torr och uttorkad. Hoppas innerligt att det vänder och att 2018 blir ett bättre år för landet.

Jag och flera elever har pratat om att starta en insamling och fylla Gunilla med bra material innan hon lämnar Öckerö nästa är. Vi konstaterade också att vi lär oss så mycket på resan och att ingen skola i världen är bättre än vår!

Vi har det bra!

Anne-Li Olsén, utblidningsledare

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se