Öckerö gymnasium

Snigelfart och sötfika

Picture this: Sol, ett lagom spegelblankt hav, vind i rätt riktning och Jamaica inom räckhåll. Perfekt tänker ni där hemma.

Det tänker jag också men konstaterar samtidigt att så har vi det INTE. För det första vill inte vind och vågor åt samma håll som vi. Gunnis kämpar på som tusan men det går väääldigt sakta. Man försöker likna henne vid något atletiskt och spännande men hamnar likväl bland sniglar, långsamtgående fordon i allmänhet och Göteborgs kollektivtrafik i synnerhet. Men ni kommer väl framåt tänker ni? Nja, det är knappt, baby steps så att säga.

I stora mässen går det dock framåt. Eleverna har kommit igång bra med sina studieuppgifter och vi kommer vara väl förberedda när vi når Jamaica. Jag kan verka tramsig och flamsig i många sammanhang men när det kommer till lektioner och studier vill jag ha ordning och reda. Vakterna samlas därför i tid inför varje lektionspass och vi startar med information samt genomgång av dagens schema. Stora mässen är lektionssal mellan 12.20-20.10 vilket jag också håller hårt på. Det elever som har lektion måste få studiero och möjlighet att arbeta. Det är tillräckligt bökigt att Gunilla rör sig som en ovig elefant på havet just nu. Studiero, lugn och möjlighet till reflektion ska finnas i största möjliga utsträckning under lektionstid.

Igår kväll när lektionerna var slut vid 20.10 tog jag vägen om byssan för att baka. Idag har vi två födelsedagsbarn och det har önskats kladdkaka med kärleksmumsglasyr. Att baka ombord är kul. Alla blir glada när det vankas sötfika och det är ju självklart extra roligt när någon fyller år. Man tar ett vanligt recept och gångrar det typ med 10 och sen bara kör man. Det blir bra och gott men det här med jämna fina kakor med samma tjocklek finns ju inte här. Väl i ugnen kastas smeten runt lika mycket som vi. När jag väl tog ut de tre långpannorna liknar de mest den välkända ”ostformationen”, alltså; kälkbacke. All smet har lagt sig på styrbord kaksida medan babord kaksida känns tunn och platt. Håll tummarna för att kakan ändå blir god (backisarna fick smaka lite igår och gav den 10 Gunillor av 10 möjliga) och att födelsedagsbarnen blir nöjda!

Vi har det bra!

Anne-Li Olsén, utbildningsledare

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se