Öckerö gymnasium

Sol och lugn efter en blåsig natt

God morgon, här i kajutan skiner solen nu in genom fönsterna och nere i elevinredningen är jag säker på att det är några fler än vanligt som passar på att använda sin frivakt till att sova lite extra.

Under natten har vi haft en hel del vind och dessutom en hel del vatten som sköljt över däck. Under 12-4 vakten var det dags att bärga de flesta av de segel som var satta. Vaktledare Olof fick kalla upp extra förstärkning och skickade ner en av eleverna för att väcka våra andra två vaktledare, Klara och Madelene, och vår bås Martin. Tillsammans klättrade de fyra upp och beslog brammarna, de näst översta råseglen.

Väl nere igen fortsatte de tillsammans med eleverna i 12-4 vakten att bärga resten av de segel som var uppe. Vattnet som sköljde över huvuddäck gjorde arbetet mer komplicerat än vad eleverna nu har vant sig vid. Under nattvakterna har eleverna på sig flytvästar med patroner som blåser upp västarna om de hamnar i vatten. Under natten är det flera elevers vars flytvästar blåste upp sig medan de arbetade med att bärga seglen. Dessutom tog vattenmassorna med sig tamparna som eleverna arbetade med och trasslade ihop dem.

När 4-8 vakten fick gå av sin vakt vid 8 i morse hade dock solen gått upp, vinden lugnat sig och tamparna trasslats upp. Patronerna till flytvästarna kommer att bytas ut under dagen så att de är redo till nästa nattvakt, precis som jag är säker på att eleverna också kommer att vara.

Nu ser jag fram emot ännu en fin dag med NaSj1821

Lisa Rundberg

Utbildningsledare

T/S Gunilla

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se