Öckerö gymnasium

Som en annons för solkräm?

Låt oss tala om solbränna.

Tänk er en flashig annons för solkräm som visar upp en hen med djup, solbrun nyans. Det ser lite lagom varmt ut och hen ligger i en solstol med en paraplydrink i handen (alkoholfri så klart!!) och har det gott. Kan ni visualisera detta? Jag med! Detta är dock kort och gott motsatsen till hur vi ser ut ombord just nu. I själva verket är allt med den visualiseringen helt fel i jämförelse med oss. De mest skiftande varianter av solbränd hud dyker upp vart man än går. Obestämda röda och rosa hudtoner visar ingen likhet alls med visualiseringen ovan. Dessutom är brännan inte jämn, mitt på en illröd rygg kan ett stort vitt kryss lysa som en påminnelse om den hudfärg som en gång fanns. Sport Bh i all ära men handen på hjärtat, hur bra blir det med de där breda banden efter en dag i solen? Dåligt, det blir dåligt! Vi ler lite åt vår icke flashiga annons och tänker att det lägger sig, det kommer att bli brunt efter ett tag. Eller? Njä, det flagnar….

Det är inte heller lagom varmt och även om allt vi dricker ombord givetvis är alkoholfritt så är det inte ett dugg flashigt med solvarmt vatten. Det finns fortfarande ingen AC, den gick inte igång trots mycket lock och pock med finolja och allt. Så vi improviserar i värmen och försöker få gjort lite studier på backen. Har man inte bränt sig kan man dessutom sitta kvar när solen når dit och njuta en stund. Jag hämtar vatten då eleverna ibland glömmer bort att dricka, men trots att det är kallt när jag häller upp det är det redan solvarmt när jag kommer fram. Inte lätt att se sval ut när inte ens kallt vatten klarar en promenad på 20 meter.

Men vi klagar inte! Vi tänker att vi har den vackraste lektionssalen i världen. Vi fixar detta! Visst är det varmt och visst är vi inte i den där flashiga solkrämsannonsen, men ändå. Vi är här, vi är varma, vi är röda!

Vi har det bra!

Anne-Li Olsén, utbildningsledare

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se