Öckerö gymnasium

Städarbete

En liten väderuppdatering från södra Spanien: Här är det rejält varmt och inga moln, ungefär som i Sverige tänker jag mig, men sen gjorde jag misstaget att ringa hem idag.

I fredags anlände vi snyggt och hyffsat smidigt kajen i Cadiz och haft en ledig helg. Med tanke på det rådande väderläget har mycket av tiden spenderats på sandstrand eller i vatten, eller mest i kombination av de båda. När vi påbörjade vår resa den 19 augusti (eller den 20 för min del) var det svensk sommar med allt vad det innebär, och att packa ner badkläder kändes som att ha med lite extra barlast till Gunilla. Som isglass till Svalbard. Nu nästan två månader senare ser man genidraget i det hela. Stränderna är evighetslånga och solen gassar på. Nåväl, vi får väl bita i det sura äpplet så småningom vi med.

Under sjöbenet hit påbörjades ganska mycket städarbete på ställen man inte visste fanns ombord, och detta eminenta arbete har sedermera fortsatt i extremhettan här. Under helgen har alla saker som inte sitter fastskruvade plockats bort, polerats och ställts tillbaka i ordning. Det har även slipats och skrubbats, målats och lackats på däck. Knappt så man vågar ta på något utan risk för att kleta ner sig själv eller sina kläder. Informationsskylten ”Allt är målat, ta inte på nåt!” hjälper ju inte till heller precis. Nu är dock sötebrödsdagarna slut och imorgon kör vi igång med veckans program. Det kommer vara fullt upp fram till torsdag, men då är det den stora packdagen. Det är nära nu…

Over and out…

Johan

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se