Öckerö gymnasium

Till havs igen

Det är något speciellt att vakna till sjöss.

Vi lämnade Jamaica i går kväll för att ha lite extra tid på oss till Belize. Det är därför ovanligt att första dagen ute till havs startar redan när man vaknar. Det var lagom vindar hela dagen och himlen var blå med en sol som aldrig ville sluta skina. Detta scenario fulländas när vi får följe av en grupp delfiner som ser Gunilla som en stor leksak. Nästan för bra för att vara sant!

Jamaica har varit en positiv överraskning för oss alla. Det är svårt att veta hur en ny hamn ska bli samt hur skolbesök och utflykter ska fungera utifrån skoluppgifter. Men alla verkar ha haft det bra och gjort egna utflykter när Montego Bay känts utforskad och klar. Jag gissar att ni kommer få läsa bloggar om vattenfall och mysiga badställen framöver.

Eftersom första dagen till havs alltid är lektionsfri kommer vi att ta tag i hamnutvärderingen i morgon, lördag. Då kommer eleverna få tycka till om hamnen samt lämna tips och råd till de elever som ska till Jamaica nästa år. Det ska bli spännande att höra deras tankar och att samla ihop deras upplevelser.

Vi har det bra!

Anne-Li Olsén, utbildningsledare

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se