Öckerö gymnasium

Tre dagar i Barcelona

Under våra sista tre dagar i Barcelona har jag och sjöeleverna fått testa Barcelona Tech:s simulator, natureleverna och jag har åkt ännu mer tunnelbana och samtliga elever har sprungit runt i regnet med katalanska ungdomar och tävlat om vilka som kan ta det roligaste fotografiet.

Under måndagen promenerade sjöeleverna, vår vaktledare Klara och jag bort mot Facultat de nautica de Barcelona, Universitetet Barcelona Tech:s sjösektion. Vi blev vänligt mottagna av Manel som ansvarar för de internationella studenterna på sektionen. Manel visade oss runt i den anrika byggnaden och berättade om sektionens historia och hur studierna gårtill nu för tiden. Vi avslutade besöket med att eleverna fick testa simulatorn de använder i sina navigationskurser.

I tisdags åkte jag och natureleverna tunnelbana igen. Denna gång ökade vi svårighetsgraden genom att dubblera antalet personer som reste ihop, 33st, och dessutom lägga in ett byte. Eleverna klarade även detta utan problem. Vår destination var Badalona och Escola del mar som ligger där. Eleverna blev indelade i två grupper ena hälften fick en föreläsning om hur temperaturförändringarna under årstiderna påverkar djurlivet i medelhavet medan den andra gruppen fick gå ner i byggnadens akvarium och fick mer information om medelhavets djurliv. Efter en kort lunch på strandpromenaden bytte grupperna plats.

Under vår sista morgon i Barcelona promenerade vi genom regnet till Barcelonas maritima museum. Där mötte vi upp med elever från Pia Nostra, en av Barcelonas skolor. Besöket började med att eleverna fick i uppdrag att ta reda på olika saker om varandra. Tillexempel ”kunde de hitta någon som inte hade instagram?”. Besöket avslutades med gemensam lunch på Gunilla.

Nu skiner solen igen och vi har gått från kaj i Barcelona och är påväg mot Ajaccio.

Ännu en fin dag med NaSj1821

Lisa Rundberg

Utbildningsledare

T/S Gunilla

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se