Öckerö gymnasium

Två födelsedagar ombord

Idag är ingen vanlig dag för idag är det Louises och Jannes födelsedag, hurra, hurra, hurra!

Efter att det blåst lite väl mycket så hade vi i förrgår några timmar med fin segling och vind som fyllde seglen lite mer lagom. Igår dog vinden ut och vi låg och guppade nästan helt stilla.

Kapten Hans hade dock en idee för hur vi inte skulle bli allt för ledsna över det. Vi kortade ner lektionerna något för att få en liten lucka för ett badstopp! Lillbåten sjösattes, badfendern lades ut i vattnet och den specialkonstruerade bad pallen sattes på plats. Sedan hoppade eleverna i en efter en. Fika serverades ute på däck dagen till ära och när det var dags för lektioner igen var jag inte ensam om att ha håret fullt av salt.

När klockan var tio över åtta, och vi avslutat kvällens sista lektion, smög jag upp på däck och hängde med 8-12 vakten när vaktledare Sofia höll i kvällens Yoga pass. En härlig tyst stund under stjärnorna som avslutning på dagen för mig och start på vakten för eleverna.

Nu är seglen bärgade och vi tuffar på för motor mot Bermuda. Hjälp gärna till och håll tummarna för att vi ska få segla lite mer under dagen. När klockan slår 15 är det dags för fika igen och jag tror att idag har födelsedagsbarnen Louise och Janne fått vara med och bestämma vad byssan ska bjuda på.

Kort sagt ytterligare några fina dagar med NaSj1720

Lisa Rundberg

Utbildningsledare

T/S Gunilla

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se