Öckerö gymnasium

Två födelsedagsbarn

Det finns många traditioner här ombord. Rutiner som bara finns där eller oskrivna regler.

Det är till exempel inte tillåtet att vissla på däck, eller slå upp ett paraply. Just det är det lätt att undvika, men när det gäller födelsedagar finns en väl förankrad tradition.

Del av födelsedagsrutinen, förutom skön sång vid vaktförfångningen, är att dos ombord lämnar över en Marabou chokladkaka. Varför det har blivit just choklad och just det fabrikatet är det nog ingen som minns längre. Så idag var det bara för mig att hämta upp två rejäla chokladkakor à 200 gram från mitt gömställe i hytten och leverera dessa till dagens födelsedagsfirare. Och så en bild på instagunilla också, som ju är en nyare tradition men ack så viktig. Förutom att bli föremål för alla grattis får födelsedagsbarnet eller barnen (som idag) också bestämma sötfika och menyn för kvällens middag. Mums!

Lektioner tillhör ju också sjörutin och just nu jobbar eleverna med att förbereda den första studiehamnen. Det skrivs på bakgrundsfakta och på intervjufrågor. Vi funderar vidare över lämpliga infallsvinklar på det tema vi har på resan: ursprungsfolk och minoriteter.

Dagarna till sjöss ter sig väldigt lika och liksom flyter samman. Det är fortsatt motvind med sjö som gör Gunilla till en lite tröttsam berg- och dalbana. Dessutom går det bara långsamt framåt i motvinden men vi närmar oss sakta nästa hamn. Lyckligtvis är det här ett gäng elever som vet hur man tar hand om och peppar varandra, vilket förstås gör mitt jobb så mycket enklare.

Allt väl ombord!

Brita Malmcrona

utbildningsledare T/S Gunilla

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se