Öckerö gymnasium

Tvättprogrammet

Det finns många saker som är viktiga ombord, ni tänker troligen på säkerhet, uppmärksamhet eller kanske kamratskapet.

Visst har ni rätt, detta är viktigt, men inget är så viktigt som vaktens tvättdag. Igår missade Styrbord nästan sin tvättdag och det höll på att sluta i katastrof!

Vi sitter i stora mässen och har haft lektion en stund när en kompis från en annan vakt tittar in och frågar: Vet ni om att ni har tvättdag idag? Först diskuteras detta i ungefär 15 minuter utifrån rimligheten i frågan. Vadå vi? Nä, vi ska inte tvätta. Listan stämmer inte… Först stämde listan, sen ändrades den och nu stämmer den inte. Eller? Fråga ett befäl. Vi har frågat ett befäl och listan stämmer. Nä, det är orimligt! Jo, i minst 15 minuter höll denna diskussion på. När vakten till slut inser att de får tvätta är det som att se en film i snabbspolningsläge när alla springer åt alla håll för att hämta sina kläder. Tror ni att dagens avsnitt av ”tvättprogrammet” tar slut där? Nope, nästa problem blir att diskutera det orimliga i att någon satte igång två maskiner utan att kolla så att hela vaktens tvätt i just den kulören var i plockad. Det här är bra underhållning! Vi som inte har tvättdag lägger ifrån oss allt annat, äter popcorn och njuter av dagens avsnitt ”Tvätt, tvätt, bara tvätt.

Till slut får vi i vilket fall till lite studiero även om ”tvättincidenten” ligger lite i luften hela Styrbords pluggtid. Lite senare på Midskepps vakt, är tvätten torr och ska sorteras. Då blir det nästan galet roligt att se olika personer komma för att försöka hitta just sin tvätt. Det rotas, plockas upp, visas upp, kan denna vara min, kanske är detta strumpan som försvann på förra resan, fem exakt likadana svarta linnen i samma storlek, osv. Vi spanar vidare på dagens ”Tvättprogram” och inser att vi är väldigt lättroade, livet ombord ni vet….

Vi har det bra!

Anne-Li Olsén, utbildningsledare

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se