Öckerö gymnasium

Tyskland-Sverige 1-2

Så var vi vid kaj på resans första studiehamn, Lübeck. Det kändes skönt att lägga till vid kajen nedanför den stora loppisladan i Media Docks i kanalen runt Altstadt, alltså gamla stan.

Nu vet ni var vi ligger med Gunilla de närmaste 6 dygnen. Det är ett perfekt läge och nära till massor av aktiviteter som att utforska staden, strosa runt i de gamla gränderna eller besöka marsipanaffären. Nära till allt, utom till skolan vi skulle besöka idag. Dit är det drygt 4 km och jag hade bestämt att det var en lagom sträcka för en morgonpromenad. Så kvart i åtta var det avmarsch och så gick vi. 45 minuter senare var vi framme vid skolan. Då hade nog mer än en lübeckare hajat till inför en skara blåklädda elever gåendes på rad i morgonrusningen. Dessutom väldigt glada och med musik ur högtalaren som någon tagit med.

På skolan togs vi emot i aulan med ett litet tal på tyska av rektorn. Som tur var översatte vår lärarkontakt Martin som också hälsade oss välkomna. I aulan satt de tyska eleverna som vi skulle umgås med under förmiddagen. Efter lite uppvärmning startade så dagens uppdrag: att intervjua och träna både engelska och tyska. Alla verkade nöjda vid lunchtid då vi samlades i skolans kafeteria för en stadig lunch.

Fotbollsmatchen som följde efter lunch slutade med en seger för det svenska laget. Men den var knapp. 1-1 var länge resultatet och det var inte förrän i slutminuterna det avgörande målet kom. Här försökte jag vara lite sportkommentator vilket inte är min genre. Ni får hålla till godo med ett konstaterande: dagens skolbesök slutade på topp med en fin gruppbild och kanske lite nya vänner.

Allt gott ombord!

Brita Malmcrona

utbildningsledare

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se