Öckerö gymnasium

Upp och ner, ner och upp

Med studierna har det gått något sämre när vi varit ute till havs. Men man kan ju inte riktigt begära, att de ska sitta nere i stora mässen och plugga, när saker och ting far omkring runt om dem. Vilken tur då att de verkar ta skolan på allvar, och tar igen allt de missat, när vi väl ligger i hamn!

Upp och ner, ner och upp…

Snacka om att era ungdomar fått känna på sjön! Under de sammanlagt tretton sjödagar vi haft hittills, har de fått stifta bekantskap med såväl dyningar och grov sjö som stiltje och styv kuling! Och segla har de fått! Till och med så snabbt, att vi kommit för tidigt fram och behövt ligga för ankar, varje gång! Fortsätter det så här, kommer de väl att vara fullfjädrade sjömän redan i ettan!

Med studierna har det däremot gått något sämre när vi varit ute till havs. Men man kan ju inte riktigt begära, att de ska sitta nere i stora mässen och plugga, när saker och ting far omkring runt om dem. Vilken tur då att de verkar ta skolan på allvar, och tar igen allt de missat, när vi väl ligger i hamn!

Mina egna studier bedriver jag dock oavsett väderlek. Sålunda har jag under denna segling (nåja, vid sjöbenets första fikatillfälle hade vi i och för sig inte lyckats lämnat kaj) hunnit avverka två stycken
småpajer. Gårdagens chokladklädda pajform innehöll en något tunn och oansenlig kräm, toppad med jordgubbar, medan dagens form var fylld av samma kräm men täckt av olika nötter, mandlar och russin. Båda bakverken får godkänt men inga högre betyg…

Kiki Åstrand

utbildningsledarePublicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se