Öckerö gymnasium

Utbildningsledarens rapport 2017-10-23

Hej!

Svårt att tro, men vi har redan varit ombord i över en vecka. Det märks om inte annat på att ungdomarna börjar bli lite varma i kläderna. I det här fallet är det positivt och betyder att de börjar känna sig hemma på Gunilla. De vet var saker och ting finns och man börjar känna till rutinerna ombord.

Vi ligger förtöjda utanför Gibraltar så varje gång vi har aktiviteter där börjar det med en ca 45 minuter lång promenad. Vi går från La Linea där vi ligger, över gränsen, över flygplatsen och sedan ä vi inne i Gibraltar stad. Jag hade inte varit i Gibraltar tidigare men nu har jag varit där fem gånger! Det blir flera!

Idag hade vi två aktiviteter inne i Gibraltar, en strandexkursion och vår traditionella tur upp på klippan.

Första turen till stranden var med Natur-elever som skulle undersöka och försöka hitta så många olika växter och djur som möjligt. Detta skall sedan användas i biologin där de skall skriva en liten artikel om dessa och även i svenskan där de skall göra en muntlig framställning och berätta om något av biologiskt intresse som de funnit på stranden.

Andra turen var med alla elever och innebar att vi tog oss upp på Gibraltarklippan. Vi njöt av den fantastiska utsikten, besökte de stora droppstensgrottorna och fascinerades av de charmiga aporna. På vägen ner besökte vi den gamla moriska borgen som ligger pampigt högt upp på klippan.

När det gäller aporna är det förmodligen den största skatten Gibraltar har. De sköts om väldigt noggrant och det är många som jobbar med att ta hand om dem. Alla har ett chip och är vaccinerade. Man håller total koll på dem och bestämmer vilka honor som skall föda ungar. Man har ungefär 250 stycken apor på berget som ju är mycket viktiga för turismen.

En i det hela taget härlig dag med många nya upplevelser och intryck.

Allt väl ombord

Tore Reuterberg

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se