Öckerö gymnasium

Utbildningsledarens rapport 2017-11-01

Hej!

Efter några dagars segling har alla på riktigt kommit in i de rutiner som gäller på Gunilla när vi seglar. Den ena dagen är den andra lik och de blir svårt att veta vilken dag det är. Som tur är har vi schema över veckan där vi kan bocka av och hålla reda på dagarna.

I söndags ställde ju många länder om klockan till vintertid. Gör vi det på natten här på Gunilla får ju den vakten en timmas längre vakt vilket oftast inte är speciellt populärt. Men eftersom vi ju inte behöver ta hänsyn till omgivningen i detta fall så väntar vi med att brassa tiden tills vi kommer till Barcelona. På så vis får vi ju en timma extra i denna fantastiska stadJ.

Första dagarna var vi ju tvungna att gå för maskin p.g.a. motvind med nu har vi kommit så pass långt norrut att vi igår kunde ägna dagen åt att segla Gunilla på riktigt. Samtliga vakter fick vara med om att gippa med ett råsegelfartyg. Det är något alldeles speciellt. Är det första gången man är ute och seglar kan det vara väldigt svårt att första vad som händer. Därför har vi genomgångar i seglingsteori och förklarar lite vad som händer när man seglar, både med en modern rigg och en råsegelrigg.

Nu är det ett dygn kvar tills vi är framme och de flesta ombord börjar längta efter att få komma iland och lära känna den spännande staden Barcelona. Väl framme har vi ett bra program med besök på Sjöbefälsskolan och Cosmocaixa bl.a. Mer om detta i kommande bloggar.

Snart framme i Barcelona!

Allt väl ombord

Tore Reuterberg

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se