Öckerö gymnasium

Utbildningsledarens rapport 2017-11-06

Hej!

Efter en fin helg i Barcelona med många möten och mycket promenerande var dagens program att träffa elever från en spansk skola. Vi möttes på Maritima museet och eleverna blev indelade i grupper tillsamman med de spanska kamraterna. Efter en icebreaker var det dags att ge sig ut på stan tillsammans med de spanska eleverna som guider. Det hela gick ut på att ta bilder med givna förutsättningar och skicka till museet där de sammanställdes och visades för alla inblandade. Det hela var upplagt som en tävling och det delades ut priser i form av bilder och medaljer. Det går snabbt att hitta nya kompisar på detta viset och det känns bra att kunna bjuda på lunch och rundvisning på Gunilla som en avslutning på dagens övningar.

Imorgon, en dag tidigare än beräknat är det dags för mig att åka hem. Anledningen att jag sticker en dag tidigare är den planerade generalstrejken som ju kan lamslå det mesta, t.ex. transporter till och från flygplatsen.

Det har varit kul att träffa våra nya ettor som jag tyvärr inte har som elever på hemmaplan. Tyvärr skriver jag för att det är en(göteborgska) härlig gäng ungdomar som är trevliga, ambitiösa när det gäller studier, bra på att planera och ta vara på tiden som finns till förfogande för skolarbete. Dessutom är de bra på att passa tider och inte minst viktigt, och nu kan alla föräldrar sträcka på sig, de bär tydliga spår av uppfostranJ Allt detta sammantaget gör att hela besättningen upplevt att det varit kul och inspirerande att arbeta med dessa ungdomar. Därför känns det bra att lämna över Dos-jobbet till kollegan Martin Nordström som nu dykt upp på Gunilla och stannar kvar till Safi där han tillsammans med någon ur besättningen flyger hem med eleverna.

Avslutningsvis vill jag tacka för mig och önska Martin en bra och trevlig fortsättning på resan!

Allt väl ombord

Tore Reuterberg

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se