Öckerö gymnasium

Utbildningsledarens rapport 2017-11-30

Det var behagligt att vakna till i natt och känna att något var annorlunda. Det var tystare och Gunilla rörde sig lugnare, vi hade alltså börjat segla igen. Och så var det. När jag gick över däck på väg mot byssan i gryningen kunde jag blicka upp mot ett flertal segel i riggen.

Jag tror att del flestas sjösjuka har gett med sig nu. Kapten var ju förutseende nog att ta vara på all den fina segelvind vi hade i början av det här benet och vi hade därmed kommit ganska långt när vinden vände och vi behövde stånga oss fram genom den ganska upprörda Atlant som rådde i något dygn. Nu blåser det lika mycket och nog är havet täckt av de ”stora vågberg” som Beufort definierade som styrka 6 på sin vindstyrkeskala för öppna havet, men det är en njutning att segla med vinden jämfört med att med dieseldrift köra huvudet i samma vågberg.

Det närmar sig slutet på den här seglingen vars andra halva jag fått förtroendet att vara med på. Vi ser redan Marockos låga kust om babord och beräknas komma fram i god tid. Det är för de flesta första gången de besöker ett land av det här slaget och förväntningarna är höga. En fördom som redan kommit på skam, åtminstone för min egen del, gäller vädret. Här är sannerligen ingen värme och det är grått och ruskigt runt om oss just nu. SMHI har dock lovat sol och ca tjugo grader i Essaouira, som vi skall besöka en av dagarna, för resten av vår tid här så det blir nog bra när vi väl kommer närmare land.

Jag hör allt fler kommentarer om att åka hem och det blir skönt tycker nog de allra flesta, hemma väntar familj, vänner och säkert en eller annan fyrbent kompis också. Dessutom kan man titta på SVT:s adventskalender! Men allt är väl ombord och vi skall ta vara på Safi och Marocko innan vi syns på kvällen den 7/12.

Utbildningsledare Martin Nordström

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se