Öckerö gymnasium

Utbildningsledarens rapport 2020-12-10

Så har vi då förtöjt Gunilla för sista gången på den här resan. Vi ligger som vanligt med Gunilla i hamnen som heter Doca de Alcantara. Här är det lugnt och bra och de tar ca 25 minuter att promenera in till centrum. Vill man inte gå kan man ta buss eller spårvagn in till stan. Pga corona kommer vi att undvika lokaltrafiken om det är trångt på bussar och spårvagnar. Dock vill vi ju gärna åka med 28:ans spårvagn och hoppas därför att det inte är för mycket folk i farten.

Planen för besöket Lissabon är att besöka de olika gamla stadsdelarna strax norr om stationen. Baixa är själva centrum med det stora torget med kolonnerna och det rätlinjiga rutnätet. Alfama är de gamla moriska kvarteren med katedralen Sé, borgen och de fantastiska utsiktsplatserna. Bairro Alto är den mer slitna stadsdelen med de små gatorna, restaurangerna och torgen. Här finns väldigt mycket att göra och man behöver inte organisera sina besök speciellt mycket utan bara ta det som det kommer. Det blir dagar fyllda av nya intryck och spännande möten(alla på distans!).

Imorgon fredag tar vi en gemensam tur upp till Sintra där vi besöker Pena palatset och en Morisk borg. Vi passar också på att utforska Sintra som är ett ställe som folk från Lissabon gärna åker till på sommaren för att det är svalt och lummigt.

Pga. smittrisken har man beslutat att förlänga nedstängningen på helgerna. Efter kl.13 på lördag och söndag får man inte lämna hemmet. För vår del betyder det att vi alla är ombord på Gunilla från kl.13 på helgen. På vardagarna är det inga restriktioner som berör vår verksamhet. Förutom att vi inte får gå i grupper större än fem.

Allt väl ombord

Tore Reuterberg

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se