Öckerö gymnasium

Utbildningsledarens rapport den 10:e november 2019

Med några få timmars sömn bakom mig vaknade jag vid åttatiden och konstaterade att jag inte hade något bättre för mig än att kila upp på däck. Under natten hade det blåst på bra men mojnat framåt småtimmarna. Vi var på väg in mot hamnen i Alghero så alla segel var bärgade och lotsen var på väg.

Då det var söndag bjöds det på stekt bacon och ägg till frukost och medan jag satt och avnjöt denna läckerhet kunde jag genom ventilerna se att vi flöt in i hamnbassängen. Det visade sig att vi skulle häckförtöja, eller äggförtöja som jag först uppfattade det som. Tydligen är det vanligt i medelhavet, men inte något som Gunilla är byggd för. Det bygger på att man förtöjer med aktern mot kaj och fören förtöjs i ankare som är strategiskt placerade lite var stans på botten ute i hamnbassängen. Eftersom det inte går att placera någon landgång fick vi istället bygga en linfärja av vår MOB-båt, och ha en av fartygsvakterna till att agera färjkarl, eller kvinna.

Vädret på Sardinien var knappt mätbart bättre än på Korsika, så när jag färjade iland med en av vaktledarna var det regnjacka och stickad tröja som gällde. Sakta gled vi genom vattnet sittandes på den blöta kanten på MOB-båten till kajen där vi spatserade genom vattenpölarna in i de mysiga gränderna i gamla delen av stan. Vi lyckades precis träffa tiden då allt var stängt under några timmar, även om vädret för tillfället inte påbjuder någon siesta. Eller det skulle vara för att undvika regnet då möjligen.

En vandring längs strandpromenaden senare återvände vi i vilket fall till Gunilla för lite middag. Som vanligt hade kockarna dragit ihop en suverän anrättning, denna gång kyckling med ris. Jag fick dock hålla band på mig just denna gång eftersom vi blev så sugna på att testa det italienska köket under vår rundvandring att det ar iväg på en lite kvällspizza på en supermysig restaurang.

Over and out…
Johan

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se