Öckerö gymnasium

Utbildningsledarens rapport den 18:e oktober 2019

Vi börjar nu närma oss slutet på vår vistelse i Gibraltar. Det kanske är lika så gott eftersom det enda man egentligen vill se är aporna vilket redan är gjort, men innan vi beger oss har vi ändå lite saker kvar på agendan.

Fredagsmorgonen började ungefär som de föregående under veckan. Ljust och kallt inomhus, mörkt och kallt utomhus. Efter frukost var det som alltid i hamn tid för uppställning. Det som var nytt för idag var att befälen kontrollerade städning av elevernas, och som tur väl är bara deras, hytter och hur välbäddade kojerna var. På frågan svarade endast en hytt att de trodde de hade godkänd städning. De fick i alla fall A för en vågad gissning.

Då omstädning var genomförd och hytterna, för nu, godkända begav jag och eleverna i midskepps och styrbords vakt oss till en strand på nordöstra sidan av klippan för att genomföra en strandexkursion. Det innebär att de tar en titt på en bit strand, i detta fall runt en stenpir, för att försöka hitta så mycket smått och gott som möjligt. Det festligaste är att hitta små söta djur som lever under ytan, gärna med glada färger och roliga tentakler, men i brist på annat kan man även få kika efter havstulpaner, döda snäckor och sjögräs. De ska även titta efter faktorer som påverkar organismernas levnadsmiljö för att senare författa en rapport om sina upptäckter.

Det noggranna undersökandet drog ut lite på tiden, men när vi väl kom tillbaka till Gunilla någon minut efter tolv var arbetsvakten fortfarande i riggen och jobbade vilket tillintetgjorde all känsla av brådska vi hade byggt upp. Vi kunde utan stress vaska av och ställa iordning all utrustning och därefter kila ner i stora mässen.

Efter lunch var det dags för repris av gårdagens fysiklektion. Återigen monterades block och talja på mesanbommen vari eleverna kunde hissa varandra och begrunda hur kraften vinns och vägen förloras. Överstyrman Jesper, som låg och vilade ut efter lunch på navhustaket, kikade över kanten och var med oss mot slutet av lektionen.

Over and out…
Johan

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se