Öckerö gymnasium

Utbildningsledarens rapport den 20 december 2021

Mot Funchal

Idag var resans första skoldag. Dagarna i Malaga ägnades helt åt familisering och igår var det söndag vilket innebär stekfrukost, övning och möten. Så idag var dagen.

På schemat stod fysik, kemi och svenska men vädrets makter ville annorlunda och istället blev det dyningar, vind snett framifrån och sjösjuka. Livet ombord är lite som en chokladask på det sättet. Och enligt prognosen är pralinen med romrussin reserverad för imorgon, så det lär inte bli några lektioner då heller.

Frågan är då vad man gör istället. Medan eleverna ligger utslagna på frivakten och laddar batterierna inför nästa arbetspass blir det lätt att jag gör likadant. Fast bara att jag inte har något nästa arbetspass då. Så jag får istället ligga och vila tills jag skäms. Eller blir rastlös. Det brukar bli ganska snart i vilket fall.

En annan sak man kan uppehålla sig med är att vara med på elevernas, alltså de som är på vakt, fika. Idag serverades en rejäl omgång kärleksmums. Jag tror halva biten hade räckt, men nu var det som det var och det är ju synd att slänga eftersom den var superbt god. Över lag har maten varit riktigt bra, och kulmen nåddes idag till middagen. Det var förvisso födelsedagsönskemål idag, men ändå. Jag har goda förhoppningar om resten av resan. Dock är väl risken för stormsoppa imorgon överhängande, men efter det…

Over and out…

Johan, utbildningsledare

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se