Öckerö gymnasium

Vad vore väl en baguette på Gibraltarklippan?

Igår på morgonen kom vi så fram till Gibraltar. Från en spansk stad i Marocko till en brittisk stad i Spanien. Något förvirrande.

Eftersom det bara är en 16 sjömil var det inte mycket till sjöresa, en resa som dessutom genomfördes under natten, så för de få av oss ombord som inte går vakt så skedde miljöombytet som av ett mirakel. 

Idag har jag, en vaktledare och hälften av eleverna gått upp för den berömda Gibraltarklippan. En klippa som erbjuder ett spektakulärt landskap, fantastisk utsikt, muséum inuti bergets håligheter, vackra blommande växter och mycket annat. Något för alla helt enkelt! Och så de söta aporna förstås. Som vid en första anblick är gulliga men som vid ett närmande visar sig vara mer än så. För min del innebar detta att de först stal mitt vatten och sedan min lunch, på ett otroligt fräckt vis! Men men, eleverna klarade sig med både lunchen och hälsan i behåll så jag får väl vara nöjd… Hur som helst så blev det en fantastisk dag på klippan, nästan två mil hann vi gå upp och ner för de olika topparna. Och den som alltid så välsmakande maten och det kalla friska vattnet ombord, var efter dagens strapatser något alldeles, alldeles underbart.

Erling Mattsson Wilske, utbildningsledare

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se