Öckerö gymnasium

Vaktledare ombord

Jag kanske ska börja med att presentera mig.

 

Mitt namn är Karin Lavett och jag jobbar som vaktledare ombord och har gjort det i tre år nu. Detta blir min första dagbok till hemsidan sedan jag slutade som elev på skolan. Tillsammans med Oskar basar jag över 12-4 vakten som just nu består av ett gäng glada babordare.

Sen vi kom ombord i Miami, bleka och trötta har jag haft en tuff första tid. Merparten av den har spenderats i horisontalläge med feber och diverse andra symptom. Eleverna har jag knappt sett men det verkar ha haft en bra segling till Jamaica ändå. Då jag legat utslagen har båsen Björn gått vakt med mina elever och lärt dom allt han kan. De är nu hejare på att splitsa, tagla och har lärt sig knopar efter konstens alla regler. Nu är jag på benen igen och ser fram emot att återigen få gå vakt när vi lämnar Jamaica på fredag.

Idag är vi inne på dag två här i Montego Bay. Utanför min ventil har det regnat från och till hela dagen. Temperaturen är något svalare än igår och vinden ligger fortfarande på från havet. Kanske inte de bästa förutsättningarna för att bedriva underhåll tyvärr. Eleverna har dock inte gått sysslolösa. Hela förmiddagen var eleverna på ett skolbesök här i staden. Just nu håller de på att städa inuti inredningen som vi gör varje dag. Jag tror faktiskt att eleverna älskar att städa. Vem tycker inte om att rensa golvbrunnar, städa toaletter och skura upp gamla matrester? Nej men skämt åsido så måste jag säga att eleverna har gett ett väldigt gott intryck hittills. De är duktiga och engagerade, glada och taggade på de mesta.

Har de tur så blir det uppehåll efter trefikat och då hoppas vi kunna börja tjära vår törstande rigg. Den närmsta tiden kommer riggen vara fylld av overalltäckta, kladdiga och väldoftande ungdomar som i alla möjliga konstiga positioner kommer göra sitt yttersta för att alla skrymslen och vrår ska få den tjära som vår kära rigg så väl behöver.

Belöningen är att sen på frivakten kunna åka till någon utav stränderna och svalka sig i Karibiens turkosblå vatten. Det ska jag göra iallafall.

Vaktledare 12 - 4

Karin Lavett

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se