Öckerö gymnasium

Vatten, vatten…

Idag har vi haft riktigt midsommarväder här ute på havet, det vill säga regn och rusk hela dagen. Som jag tidigare påpekat har vi varit relativt förskonade från nederbörd, så det är väl för tidigt att klaga. Men det går ju inte heller att trösta sig med att det är ”bra för potäterna”, så man får försöka hitta något annat positivt med vätan.

En bra sak med regnet är förstås, att det är lättare att jobba undan med diverse pappersarbete inomhus. Och för elevernas del gäller det fortfarande att bli klara med marinbiologin, innan vi kan ägna oss åt de ”Midatlantic Games” som var planerade tills idag, men som just regnat inne.

Vän av ordning kanske undrar om vi helt glömt bort, att det är Sveriges nationaldag idag, men så är verkligen icke fallet. Däremot är det ju så, att vi aldrig kan ta riktigt ledigt här ombord. Det är ständigt minst femton personer på vakt och oftast ytterligare ett antal till som jobbar med något helt annat på samma gång. Vad återstår då när man inte kan fira helg på samma sätt som ni där hemma? Jo, sötfika så klart! Idag blev detta dessutom extra uppskattat, när vi insåg att det äntligen skulle bli semlor till eftermiddagskaffet! Om någon till äventyrs skulle tycka att det är fel säsong för sådana läckerheter har denne uppenbarligen aldrig läst Ture Sventon!

KiKi Åstrand

utbildningsledare

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se