Öckerö gymnasium
Elev står i vattnet och använder tittskåp för att undersöka vad som finns under ytan.

Ekonomi med idrottsprofil - Hösten 2021

Ekonomiprogrammet på Öckerö seglande gymnasieskola har ett tydligt hälsoperspektiv och är ett alternativ för dig som vill satsa extra på ditt idrottsintresse samtidigt som du skaffar dig en högskoleförberedande utbildning.

Det är ett bra val för dig med intresse för samhällsfrågor och hur ekonomiska förhållanden påverkar samhället och företag både lokalt och globalt. Här kan du lära din mer om företagande och du kommer ges möjlighet att vara med och driva ett UF-företag. Programmet ger dig även en bra grund för vidare studier inom, ekonomi, marknadsföring samhällsvetenskap och juridik.

Du kommer att få lära dig om handel mellan olika länder, företagens roll i en globaliserad värld och om metoder för att lösa företags problem. Som elev på programmet tränas du i kommunikation och ledarskap. Du tränas även i att självständigt fatta beslut och driva igenom projekt, samt att kunna ingå i arbetsgrupper där samarbete och planering är viktiga ingredienser. På Öckerö seglande gymnasieskola möter vi världen. Därför har du med intresse av internationella frågor goda chanser att delta i projekt som sträcker sig ut i världen.

Idrottsprofilen innebär att du använder ditt individuella val till att fördjupa dig inom en idrott i kurserna idrott och hälsa specialisering 1 och 2. Vi har goda kontakter med flera lokala idrottsföreningar.

Ekonomiprogrammet vänder sig till dig som redan idrottar men även till dig som vill börja med en idrott och få möjlighet att lägga mer tid på din hälsa.

Kontakta

Rektor
Stefan Carmesund
031-97 63 19
0701-60 93 79

Studievägledare
Lina Häggman
031-97 63 37

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se