Bo på Öckerö

Den som blir elev på Öckerö seglande gymnasieskola och som inte kan pendla varje dag kan välja att bo på någon av kommunens öar. Det är gång- eller cykelavstånd till skolan var du än väljer att bosätta dig. Öckerö, Hönö, Hälsö och Fotö har fast förbindelse via broar. Boendet för skolans elever ordnas helt av elev och förälder i kontakt med uthyrare, skolan förmedlar endast kontakten.

Vi vill betona vikten av ett kontrakt och att både hyresvärdar och hyresgäster är tydliga med vad man förväntar sig av varandra och vilka regler som gäller för boendet. Vi vill också betona vikten av att elevernas föräldrar finns med i processen och tar sin del av ansvaret, åtminstone så länge eleven är under 18 år. Här finns ett enkelt förslagPDF på hur ett hyreskontrakt kan se ut men det finns mycket att tänka på när det gäller hyrestider och hur man uppfyller sina åtaganden – för såväl hyresgäst som hyresvärd. Vad gör ni om något händer? Skall det erläggas en dispositionsavgift? Inget hindrar naturligtvis att hyresvärden eller hyresgästen frågar efter referenser från någon man känner förtroende för innan kontrakt skrivs.

Ibland sker uthyrning endast för den tid då eleverna vistas på skolan, ibland får eleven behålla bostaden utan kostnad under resor och praktik då kostnad utgår för boendet ombord på Gunilla. Uhyrarna är oftast väl medvetna om seglingarnas upplägg men försäkra er ordentligt om vad och vilka datum som skall gälla.

För uppgifter om aktuella bostäder, se sidan Bostäder att hyra. Är du elev eller blivande elev vid Öckerö gymnasieskola och behöver en bostad är du välkommen att annonsera på sidan Vi vill hyra.

Har du en bostad som du vill hyra ut till någon elev?

Skicka i så fall in dina kontaktuppgifter med hjälp av formuläret nedan så blir du kontaktad snarast. Titta gärna på övriga annonser så vet du vilka uppgifter som vi frågar efter. Vi är tacksamma för att så många vill hyra ut sina bostäder till våra elever och hoppas att kontakten med ungdomarna skall vara positiv för båda parter. Vi råder dig som hyr ut bostaden att se till att du har god kontakt med elevernas föräldrar och att du är tydlig med vad du förväntar dig av din hyresgäst.

Sidansvarig
Martin Nordström