Med havet som klassrum

På Öckerö seglande gymnasieskola har vi havet som klassrum. Skolan grundades 1999 och har nu ca 300 elever. Vi erbjuder tre program: naturvetenskapsprogrammet, samhällsvetenskapsprogrammet och sjöfartsprogrammet med två inriktningar, däck och maskin. Våra tre program har alla anknytning till havet och sjöfarten.

Intresserad av en spännande gymnasieutbildning?

Vi har öppet hus tisdagen den 21 mars mellan 18 - 20, gemensam information 18:30. På öppet hus kan du träffa våra elever och oss som jobbar här. Är du intresserad av vår skola och vill besöka oss vid ett annat tillfälle, ta kontakt med Lina Häggman, SYV.

Aktuellt på skolan vecka 17 och måndag vecka 18

Rektor Katarina är tillbaka efter en tid som utbildningsledare på Gunilla . NA/SJD1518 har mönstrat på i Miami. SJM1518 börjar sin praktik. Elever som läser tyska träffar en tysk filmregissör, Theresa von Eltz. På måndag 1/5 sänder P4 riks ett reportage om skolan strax efter klockan 10:00. Kul!

Dagen inleddes med olika säkerhetsövningar... #Turhannramladeimedöverlevnadsdräktenpå
Skolarbete i stora mässen
En nöjd dos summerar en lyckad exkursion.
Kunniga guider som visade oss vacker natur utanför de vanligaste turiststråken och berättade om djurlivet i Everglades och dess förutsättningar.
Ett med naturen...
Alligatorer!
Stick to it!
Vandring i knädjupt vatten i Everglades! Plötsligt plaskade det till och vi såg en alligator!

T/S Gunilla på Instagram

Bilder från T/S Gunillas resor kan du hitta i bildarkivet och om du vill följa resorna dag för dag på Instagram - @instagunilla / #instagunilla