Med havet som klassrum

På Öckerö seglande gymnasieskola har vi havet som klassrum. Skolan grundades 1999 och har nu ca 300 elever. Vi erbjuder tre program: naturvetenskapsprogrammet, samhällsvetenskapsprogrammet och sjöfartsprogrammet med två inriktningar, däck och maskin. Våra tre program har alla anknytning till havet och sjöfarten.

Intresserad av en spännande gymnasieskola?

Det har varit stort intresse för vår skola på våra Öppet hus. Nu är det dags att söka! Är du intresserad av vår skola och vill besöka oss för att bli extra säker, ta kontakt med Lina Häggman, SYV. Du når henne på e-post, lina.haggman@ockero.se eller på telefon, 031-97 63 37.

Aktuellt på skolan vecka 6

Skolan har temavecka med fokus på Hållbarhet som människa med massor av aktiviteter. Det blir föreläsning med Johan Pettersson från jämlikhetsstiftelsen Make Equal med spännande diskussioner som uppföljning. Dessutom har vi filmkväll, klädbytardag och så förstås är vi utan skor hela veckan!

På onsdag är samhällstvåorna på Göteborgsoperan för att se föreställningen Ringaren i Notre Dame.

På torsdag åker sjöfartstvåor och sjöfartstreor till Göteborg för en heldag med tema västerländska religioner med besök på moskén, synagogan och domkyrkan.

Säg hej till Sanna som fyller år idag! Hipp, hipp, hurra! 🎈🎁🎉
Första badstoppet!
Livet ombord!
Mot Kuba!
Vi startar studierna i Lilla Havanna!
Nu tar Sa1619 över skutan! Häng med oss!

T/S Gunilla på Instagram

Bilder från T/S Gunillas resor kan du hitta i bildarkivet och om du vill följa resorna dag för dag på Instagram - @instagunilla / #instagunilla