Om skolan

På Öckerö seglande gymnasieskola har vi havet som klassrum. Skolan grundades 1999 och har alltså funnits i mer än 20 år. I dagsläget går 300 elever på skolan. Vi inspireras och använder oss av havet som klassrum på olika sätt i våra program:

Samhällsvetenskapsprogrammet

Narurvetenskapliga programmet

Sjöfartsutbildningen, inriktning däck eller maskin

Ekonomiprogrammet med idrottsprofil - nyhet från och med HT 2021

Eleverna på samhälls- och naturprogrammet och sjöfart däck seglar på vårt eget skolskepp T/S Gunilla. Seglingarna tar eleverna till olika länder på båda sidor av Atlanten. Eleverna på sjöfartsutbildningens maskininriktning gör APL på andra fartyg som bunkerbåtar, tankfartyg, isbrytare och fartyg inom handelsflottan.

Ekonomiprogrammet är ett alternativ för elever som vill satsa på en idrott och samtidigt få en högskoleförberedande utbildning. Ekonomiprogrammets elever deltar inte i seglingarna med T/S Gunilla. Skolan grundades 1999 och har nu ca 300 elever.

På Öckerö seglande gymnasieskola erbjuder vi en krävande utbildning i ett tillåtande klimat. Vi har verklighetsförankrad undervisning på riktigt oavsett om eleverna tillbringar delar av sin tid på T/S Gunilla, på APL inom sjöfarten eller startar UF-företag.

Här finns vi

Skolans lokaler är belägna några meter från sundet utanför Björnhuvudet på Öckerös östra sida. Du tar dig snabbt till skolan med direktbuss 290 från Nils Ericsson-terminalen eller från Järnvågen. Vägbeskrivning på Öckerö.PDF

IT-miljö

På skolan har vi itslearning som lärplattform där elever och lärare tillsammans arbetar med lektionsinnehåll, planeringar, redovisningar, feedback och bedömningar. Eleverna har sina egna datorer men kan också låna dagtid på skolan och ombord på T/S Gunilla. En PC-miljö ligger som grund för vår verksamhet, men det mesta av det vi gör kan utföras lika bra med Apples datorer och plattor.

Besök oss

Du är alltid välkommen att besöka skolan. Ta kontakt med Lina Häggman för att komma överens om en dag och tid när det passar.

Frågor

Har du frågor är du välkommen att kontakta någon av oss som arbetar här. Söker hit gör du via Gymnasieintagningen i Göteborg - Indra2länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Följ oss på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och på Instagram #ockeroseglandegymnasieskola #instagunilla.

Välkommen till vår skola!

Stefan Carmesund

Assistent