Elevhälsa

Elevhälsan består av rektor, kurator, skolsköterska, specialpedagog samt studie- och yrkesvägledare.

Om det finns något kring eleven som kan påverka hur studierna går eller hur eleven mår bör ni snarast kontakta elevhälsan. Utifrån typen av ärende kan ni välja vem i elevhälsan ni kontaktar i första hand. Sedan bestämmer vi tillsammans med er hur vi går vidare i arbetet.

Aktuell information om coronaviruset försöker vi samla på en särskild sida. Vi följer även råden från www.folkhalsomyndigheten.selänk till annan webbplats

Ordningsregler och plan mot diskriminering

Alla på skolan behöver vara med och bidra till en god arbetsmiljö. Med jämna mellanrum går vi igenom och formulerar hur vi skall behandla varandra för att alla skall känna sig trygga och få studiero på skolan. Vi har formulerat detta i dokument som vi kallar för OrdningsreglerPDF, Plan mot diskriminering och kränkande behandlingPDF samt Alkohol- och drogpolicyPDF.

Kurator

Kurator Nina Ljungberg finns på skolan måndag till torsdag .

Skolläkare och skolsköterska

Åsa Randgaard är skolsköterska på skolan. Skolsköterskan finns på skolan tisdag, onsdag och torsdag. Hon kan också förmedla kontakt till skolläkare Bengt Sköld.

Specialpedagog

Christofer Rigdahl är vår specialpedagog och finns på skolan måndag till fredag. Boka tid eller bara titta förbi.

Studie- och yrkesvägledare

Lina Häggman är studie- och yrkesvägledare och finns på skolan måndag till fredag. Mer information om studievägledning hittar du här.

Försäkringar

Eleverna vid Öckerö seglande gymnasieskola är försäkrade under sin skoltid och på alla verksamheter som är att betrakta som inslag i studierna. Förutom den vanliga olycksfallsförsäkringenPDF är elever som är ute på fartyg, på praktik eller seglar med T/S Gunilla försäkrade genom en tjänstereseförsäkring PDFsom omfattar personal och elever.

Anmälan av skada

Om ditt barn skadat sig anmäler du det till via kommunens e-tjänst.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Öckerö kommun har en kollektiv olycksfallsförsäkring med Protector Försäkring. Försäkringen gäller dygnet runt för elever på gymnasieskolan.

Vid segling med T/S Gunilla

Skolan har ställt samman ett dokument med rekommendationerPDF kring elevhälsa ombord på T/S Gunilla och vad man bör tänka på i samband med detta. Om du funderar på att utbilda dig för att jobba till sjöss måste du kunna få ett läkarintyg för sjöfolk och vars regler bestäms av Transportstyrelsenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Skolsköterska
Åsa Randgaard