Öckerö gymnasium

Allt och ingenting

Födelsedagsfirande, turkiskt navhyttsdisco, brownie till sötfika, solsken och blixtar, gigantiska vågor, pizza!!, lärde mig spela poker, stekefrukost, bengt försvann och vaktbyte. Händelserik och fantastisk dag!

Dagen började med att kära rondman purrade oss 3.30 som vanligt. De morgonpigga tjejerna i hytt 11 steg upp direkt utan problem. Själv brukar jag ligga kvar och dra mig tills det är 5 min kvar till uppställning. Men igår tvingade jag (hilda) mig upp. Tildes födelsedagsfirande fick jag faktiskt inte missa. Vi sjöng, jag gav henne en kram och presenter. Av mig fick Tilde min sista djungelvrålspåse. Jag ska inte ljuga det tog emot att ge bort mitt goda svenska godis. Men det är hon värd!

På vakten fortsatte firandet av Tilde med disco i navhytten. Elvira vår vaktledare satte på turkisk musik och lärde oss olika danser. Kommer sakna 4-8 vakten innerligt.

GOD VAKT!

Klockan slog 15 och det var dags för sötfika. Vi vräkte i oss de goda kakorna och tiggde snällt om en till bit av backisarna. Tyvärr vek de sig inte denna gång. Tur det vi börjar allt bli lite plufsiga nu:)

Då det var söndag och lektionsfritt hade vi plötsligt hur mycket fritid som helst. Vissa sov, andra sola. Rastlös som jag är försökte jag fördriva tiden på annat sätt. Mina mål för atlanten är att lära mig spela gitarr och poker. Kan ha tagit mig aningen vatten över huvudet med gitarrspelandet. Men pokerspelandet lärde jag mig allt! Tack så mycket Lukas, för ditt tålamod och dina pengar!

Den fantastiska dagen avslutades med blixtar, regn och stora vågor som spolades över däck. En gigantisk våg drog in och vi hann inte ens reagera innan vi var helt täckta av vatten från topp till tå. Blöta och kalla stod vi på däck och skrattade så vi grät. Äntligen hände något oväntat och spännande.

Tyvärr har jag lite tråkiga nyheter till er som tillhör Bengt army där hemma. Igår efter att Bengt käkat sin frukost bestämde han sig för att testa sina vingar och flyga iväg. Vi vill tro att han lever och har det bra någon annanstans, men innerst inne vet vi att vi matat Bengan lite väl mycket och att han som inte ens klarar att flyga upp till masten, aldrig skulle orka flyga hela vägen in till land. Vi i styrbord saknar honom redan.

Hoppas ni har det bra där hemma!

Massa kramar

Styrbord Lisa F

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se