Öckerö gymnasium

Välkommen att söka till oss!

Nyfiken på Öckerö seglande gymnasieskola? Då ska du läsa mer på den här sidan och titta på våra filmer och presentationer. Ladda hem våra programblad och läs vanliga "frågor och svar".

Tveka inte att höra av dig om du undrar över något.

Gymnnasiedagarna 7-9 november

Håll utkik efter vår monter på gymnasedagarna. Där får du möta elever och personal som berättar om skolan, våra seglingar och APL och svarar på dina frågor. Läs mer på gymnasiedagarna.se Länk till annan webbplats.

Under gymnasiedagarna blev vi omskrivna av Svensk sjöfarts branchtidning. Kolla här: Lobbar för sjöfarten under gymnasiemässan Länk till annan webbplats.

Öppet hus

Lördag 18 november 11-15

Lördag 20 januari 11-15

Söka till skolan

Du som bor i Göteborgsregionen kan söka till våra nationella program Natur- och Samhällsprogrammet. Du söker till oss via indra2.se Länk till annan webbplats..

Observera att Natur- och samhällsprogrammet inte har riksintag eftersom Öckerö seglande gymnasieskola är en kommunal skola.

Sjöfartsutbildningen och Marinteknikutbildningen har riksintag. Det innebär att du kan söka till dom oavsett var i landet du bor. Kontakta din studie- och yrkesvägledare och sök till oss via din hemkommuns gymnasieantagning på de tider som gäller i din region.

Antagningsstatistik

Antagningsstatistiken varierar beroende på hur många som söker till oss och vad de sökande har i betyg. Vill du veta hur det sett ut tidigare år, kan du titta på GRs statistik över tidigare antagningar. Länk till annan webbplats.

Börja senare?

Det händer att elever slutar hos oss och då fyller vi gärna på. Hör av dig till SYV Lina Häggman om du vill ha chans på en reservplats inför år två eller tre.

Filmer om skolan och våra program

Se filmen Länk till annan webbplats. om skolan "Lära på riktigt!" som beskriver hur det kan vara att gå på Öckerö seglande gymnasieskola och segla på T/S Gunilla.

Presentation av skolan

Välkommen på en presentation av Öckerö seglande gymnasieskola. Här möter du vår rektor Stefan som pratar om skolan, läraren Hanna-Sofia på rundtur på skolan och läraren Anne-Li som berättar om hur det är att segla på vårt skolskepp T/S Gunilla.

Våra elever är mycket nöjda med skolan!

GR - Göteborgsregionen - har sedan 2011 varje år undersökt hur eleverna i årskurs 2 på regionens gymnasieskolor trivs med sin skola och hur stort inflytande de har på sin studiesituation. Undersökningen visar år från år att våra elever trivs mycket bra på sin skola, andelen 2020 som var nöjda med sin skola var 92 %, vilket är den högsta siffran i regionen. Det betyder inte att vi inte kan bli bättre på Öckerö, men svaren från eleverna tyder på att de går på en skola där de känner trygghet och förtroende för sina lärare och klasskamrater. Läs mer om undersökningen via länkar på GR:s hemsida.


Samhällsprogrammet

Här möter du läraren Hanna-Sofia som presenterar samhällsprogrammet hos oss.


 

Naturprogrammet

Här möter du lärarna Anna och Alice som presenterar naturprogrammet hos oss.Sjöfartsutbildningen

Här möter du läraren Christofer som presenterar sjöfartsutbildningen hos oss.

 

Öckerö kommun

Öckerö kommun består av tio öar. Avståndet till centrala Göteborg är ca 2 mil och direktbuss 290 går hela vägen från Göteborg via färja från Lilla Varholmen och vidare ut på öarna till Öckerö färjeläge där skolan ligger. Eleverna på skolan väljer att pendla eller att flytta ut till öarna, beroende på avståndet.

Text

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se