Öckerö gymnasium

Välkommen att söka till oss!

Nyfiken på Öckerö seglande gymnasieskola? Då ska du läsa mer på den här sidan och titta på våra filmer och presentationer. Ladda hem vår broschyr, läs frågor och svar och besök oss på Öppet hus.

Gymnasiedagarna 2021

Givetvis kommer vi även i år att ha en monter på digitala Gymnasiedagarna och Future Skills 26-28 oktober där du kan prata och chatta med elever och personal hos oss.

Öppet hus läsåret 21/22

Lördag 20 november och lördag 22 januari kl 11 - 15 kommer vi att ha Öppet hus. Mer information och detaljerat schema kommer inom kort.

Söka till skolan

Du som bor i Göteborgsregionen kan söka till våra nationella program. Du söker till oss via indra2.se Länk till annan webbplats.. Ansökan är öppen mellan 7 december 2021 och 1 februari 2022.

Sjöfartsutbildningen har riksintag vilket innebär att du kan söka till den oavsett var i landet du bor. Kontakta din studie- och yrkesvägledare och sök till oss via din hemkommuns gymnasieantagning på de tider som gäller i din region.


Filmer om skolan och våra program

Se filmen Länk till annan webbplats. om skolan "Lära på riktigt!" som beskriver hur det kan vara att gå på Öckerö seglande gymnasieskola och segla på T/S Gunilla.

Presentation av skolan

Välkommen på en presentation av Öckerö seglande gymnasieskola. Här möter du vår rektor Stefan som pratar om skolan, läraren Hanna-Sofia på rundtur på skolan och läraren Anne-Li som berättar om hur det är att segla på vårt skolskepp T/S Gunilla.

Våra elever är mycket nöjda med skolan!

GR - Göteborgsregionen - har sedan 2011 varje år undersökt hur eleverna i årskurs 2 på regionens gymnasieskolor trivs med sin skola och hur stort inflytande de har på sin studiesituation. Undersökningen visar år från år att våra elever trivs mycket bra på sin skola, andelen 2020 som var nöjda med sin skola var 92 %, vilket är den högsta siffran i regionen. Det betyder inte att vi inte kan bli bättre på Öckerö, men svaren från eleverna tyder på att de går på en skola där de känner trygghet och förtroende för sina lärare och klasskamrater. Läs mer om undersökningen via länkar på GR:s hemsida.


Samhällsprogrammet

Här möter du läraren Hanna-Sofia som presenterar samhällsprogrammet hos oss.


 

Naturprogrammet

Här möter du lärarna Anna och Alice som presenterar naturprogrammet hos oss.Sjöfartsutbildningen

Här möter du läraren Christofer som presenterar sjöfartsutbildningen hos oss.

 

Öckerö kommun

Öckerö kommun består av tio öar. Avståndet till centrala Göteborg är ca 2 mil och direktbuss 290 går hela vägen från Göteborg via färja från Lilla Varholmen och vidare ut på öarna till Öckerö färjeläge där skolan ligger. Eleverna på skolan väljer att pendla eller att flytta ut till öarna, beroende på avståndet.

Har du frågor?

Här hittar du svaren på de vanigaste frågorna

Kontakta vår studievägledare om du har funderingar.

Studievägledare
Lina Häggman
Telefon: 031-97 63 37

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se