Öckerö gymnasium

Andra dagen

Dag 2 tillbaka på Gunilla och andra dagen på SAM1417s sista äventyr tillsammans.

Pigga och glada efter en god natts sömn (med en släng av jetlag) och energipåfyllning i form av frukost, var det klockan 8 som alltid uppställning på stordäck där befälen presenterades och kapten gick igenom dagens schema. Vi blev indelade i olika grupper utefter hur vi bor i vakter och hytter, och uppgifter som klättring, byssa-tjänst och genomgång av fartygets säkerhet presenterades.

Vid 10 var det äntligen dags för det efterlängtade fikat (alla dessa måltider!!) som byssagänget snyggt dukat upp ute på däck. Efter bara ett par timmar hade solen lett till både solbränna och trötthet, och alla var tacksamma för en liten matpaus.

Dagen följde med massor av nya, fast ändå gamla, intryck av hur det fungerar ombord på T/S Gunilla och vid 16 var vi fria att upptäcka Miami på egen hand. Efter en varm dag ute i solen var de flesta av oss extremt taggade på lite strandhäng. Så vi tog en gratisbuss, trolleys som de kallas, över bron som aldrig verkar ha ett slut när man traskar över den för att sedan byta till en buss som skulle ta oss till South Beach. Efter en evig väntan i värmen på bussen som aldrig verkade komma, var det en lättnad när linje S äntligen rullade in på hållplatsen.

Innan vi tagit oss till stranden, blev det ett givet stop på en supermarket där diverse strandliga behövligheter inhandlades och efter en kortare promenad genom denna del av staden låg stranden äntligen framför oss.

En bra andra dag och Gunilla känns redan som hemma.

Alicia

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se