Öckerö gymnasium

Andra dagen i Reykjavík

Igår anlände vi till Reykjavik och tog ett kort besök i staden. Idag har vi tagit en längre visit och bland annat besökt en fin kyrka i staden samt varit i fina ullbutiker.

Dagen började med en purrning klockan 07.00 lagom till frukost klockan 07.15. Efter frukost hade vi i vanlig ordning en uppställning med genomgång för dagarna här i Reykjavik. Jag och några kompisar ägnade en stund åt att studera efter uppställningen, därefter fixade vi oss för att gå ut i stormen och turista. Vi gick in mot stan och tog en rundtur i fina ullbutiker och besökte även den fina kyrkan i staden efter några varv i staden bestämde vi oss för att gå tillbaka till den ullbutiken som kändes mest genuin och lokal (vi ville inte hamna i en turistfälla). Det blev en fin support till butiken med många köp totalt, många köpte Islandströja, många köpte även ullgarn för att sticka sig sin egen ulltröja. Vi hade bestämt oss för att skriva av oss från lunchen på båten för att kunna ta en lunch i staden istället. Vi hittade ett fint lunchställe med gammeldags stuk och väldigt god mat. Nu har vi kommit hem och ska ha en lugn och mysig kväll här på båten.

Jag är väldigt nöjd med den mysiga dagen i helhet, även om inte vädret helt var på vår sida och ser fram emot kommande äventyrliga dagar här i Reykjavik.

Lisa Wendt

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se