Öckerö gymnasium

Andra dagen ombord

En dag fylld med god mat, mycket klättring och träningsvärk. Imorgon lämnar vi kaj och jag hoppas att jag klarar mig från sjösjuka.

Jag hade nästan glömt hur bra man sover i kojerna på Gunilla. Även om de är små och madrasserna är hårda somnar man efter fem sekunder.

Idag har jag ägnat mig åt att packa upp mina väskor, jag har lagt onödigt mycket tid på att få ordning i garderoben för jag vet med säkerhet att det kommer att vara kaos igen om ett dygn. Det är tur att jag kan stänga garderoben så att jag, men även mina hyttkompisar, slipper se alla kläder jag tryckt in.

Maten idag har varit god, vi har bland annat fått saffransbröd vilket var det godaste brödet jag har ätit på länge, det var både saftigt och krispigt på samma gång. Till eftermiddagsfika fick vi bärpaj med glass som vi åt på backen i solsken. Det är ganska bra väder här i Málaga men det blåser lite kallt.

Just nu sitter jag med träningsvärk i min ländrygg efter att vi övat på att beslå och avbeslå segel, det var mer ansträngande än jag minns det vilket kanske beror på att de musklerna inte använts på över två år. I natt ska jag sitta fartygsvakt mellan 03:30 och 05:30. Trots att jag bara har befunnit mig på båten i två dagar är jag redan trött och att bli väckt mitt i natten känns inte lockande.

Imorgon ska vi lämna kaj, jag är förberedd med sjösjukeplåster och hoppas att jag inte mår alltför illa. Innan vi beger oss ska jag sova gott i min lilla koj för att kunna hålla ögonen öppna under nattvakten.

Hanna Hakeröd, styrbord

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se