Öckerö gymnasium

Andra dagen på Kuba

Gooooodmorgon!! Klockan är 7 och det är frukost om en kvart! Är ni vakna? Ska jag tända lampan? Sa jag att det är frukost snart? Det finns ingen gröt idag… Hallå är ni vakna?

JA VI ÄR VAKNA!!STÄNG DÖRREN!!

Vi somnar om och vaknar 5 minuter innan uppställning. Vi springer upp på däck fortfarande helt nyvakna. Kapten säger några meningar och vår styrman avslutar med att vi bannemej måste börja spara på vattnet! Hilda slår 8 glas och Tilde och Elvira hissar flaggorna. Samma visa varje dag.

När vi sminkat och klätt på oss är vi redo för vår andra dag här på Kuba.

Schemat för dagen är fullspäckat. Vi börjar med en stadsvandring runt Havanna. Mycket info om gamla byggnader och män som på något sätt gjort Kuba bättre. Guiden inser ganska snabbt att vi ungdomar iklädda obekväma pikéer och foppatofflor inte riktigt är så rappa klockan 9 på morgonen. Vi stannar därför på ett bageri där 1 bakelse kostar ca 4 kr. Allt som krävs för att vända hela SA1720 humör är lite socker.

Vi traskar vidare runt i Havanna men det tar inte lång tid innan magarna kurrar igen. Vi återvänder till båten för att käka dagens tredje mål. På båten väntar en kvinna som jobbar för svenska ambassaden här i Kuba. Hon håller en föreläsning och vi lyssnar och antecknar flitigt.

Efter lunchen möter vi upp våra guider igen och beger oss till ett museum om hur USA påverkat Kuba på olika sätt. Våra guider är mycket pålästa och kan mycket om Kubas historia. Dock stämmer inte deras bild av USA in med våran. Idag lärde jag mig tex att det är USA som uppfunnit och spridit svininfluensen till Kuba då USA vet hur mycket kubaner älskar fläsk. Man lär sig nått varje dag!

När vi lämnar museet är vi alla väldigt trötta, inte bara i fötterna utan också i huvet. Men dagen är inte över än! Vi har en punkt kvar på listan. Efter middagen ska vi nämligen dansa salsa med CDR. CDR är en frivillig organisation som skyddar revolutionen på Kuba. De berättar om sitt arbete och vi ställer frågor till organisationen om deras organisation och om Kuba.

Vi dansar och sen går vi tillbaka hem till båten.

// Lisa F från styrbordsvakten

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se