Öckerö gymnasium

Ankomsten till Kap Verde

Dag 22 på båten går förbi snabbt.

Ankomsten till Kap verde gick undan smidigt, och innan vi visste ordet av det sitter vi i Berit (lilla ribb båten) påväg in till Mindielos hamn, förväntansfulla över vad denna hamn har att erbjuda. Sjöbenet på sju dagar har satt stor press på allas tilltugg förråd och allas abstinens från Wi-Fi var skyhög, och därför sätts allas fokus på att hitta första bästa supermercado och wifi cafe. Supermercado i Kap verde är en stark kontrast från vad man är van vid i Sverige och vad vi fick ta del av i El Hierro märker vi snabbt. Jag tror den största shocken för oss var att utbudet på pringles smaker var oerhört liten. Längst upp i hyllan fanns tre pringles original burkar som vi roffade åt oss inom kort.

När supermercado var avcheckat från listan vände fokuset till Wi-Fi. Sju dagar ute till havs utan någon koppling till internet eller familjen utöver skeppsmailen och nu äntligen har man möjligheten att kontakta hem på riktigt. Jag märker snabbt när mamma plockar upp telefonen på andra änden att det är svårt att sätta ord på vad vi har upplevt de senaste dagarna. Spraket från den dålig mottagningen
försvårar situationen ytterligare…efter några försök av nya caféer hittar vi ett med bra internet, och alla sitter snart några meter ifrån varandra med luren vid örat. Nu väntar oss två veckor av nästan bara hamn, det blir spännande att se vad Kap verde har att erbjuda.

Hannah Jodal

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se