Öckerö gymnasium

Ankomst Mindelo

Nattvakten började vid 00:00 för oss i midskepps. Ganska lugn vakt över lag i och med att vi var väldigt nära ankomst Kap Verde. På fikat vid 01:30 var det varma mackor och varm choklad vilket var väldigt uppskattat. Då det blir lite variation gentemot den vanliga fikan som oftast består av mackor med pålägg, frukt och vatten.

Efter vaktavlösningen vid 04:00 fick vi i vakten äntligen lite sömn för att sedan vakna upp i ett soligt och 25-gradigt Kap Verde. Hamnen var mycket bättre än i Dakar. En lasthamn men med stan och stranden 5–10 minuter ifrån. Babord fick börja Kap Verderesan med vakt medan vi i midskepps och styrbord hade frivakt.

De allra flesta som hade frivakt gick till stranden eller stan medan några stannade kvar på Gunilla för att ta det lugnt. Stranden var fantastisk med en strandbar som hade Wi-Fi. Finns ingen på den här båten som tackar nej till lite internetuppkoppling nu när vi är långt hemifrån. Även fast Wi-Fiet inte var det bästa blir man alltid glad för det lilla som finns.

Stan var liksom stranden riktigt bra. Väldigt mysig och färgglada hus. Även fast Mindelo inte är den mest turistbesökta ön av alla Kap Verdeöar finns det ändå små turist liknande butiker som är lite roliga att gå in i. Finns allt från julsaker till souvenirer. Mindelo verkar helt enkelt som ett väldigt trevligt hamnstopp med många fina dagar!!

Ellen Larsen, midskepps

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se