Öckerö gymnasium

Ankomst till Saint Malo

Min dag startade kl 03.30… Kan dock inte säga att jag vaknade förrän typ kl 5. Nattvakten var fruktansvärt kall och lång men vi skulle komma fram till Saint Malo samma dag så förhoppningarna var ändå höga!

Vi lämnade Plymouth igår förmiddag och kom fram till Saint Malo idag på förmiddagen, det var alltså ett väldigt kort sjöben. Det var riktigt gött! Tro mig, vi gillar att segla meeeen en ny hamn är alltid lika kul. Kl 14.22 (ungefär) gled Gunilla snyggt in i slussen med en stor publik som kollade på. Rutinen i innan vi kommer in till hamn är alltid att “snygg-beslå” alla segel, det är en tidskrävande process som kräver många personer. Jag är rätt säker på att folket på land tyckte det var coolt eftersom att typ alla filmade och tog kort. Måste erkänna att även jag tyckte det va rätt coolt. Vidare, efter ett tag la vi till vid kaj med en fortfarande stor publik. Enligt mig skötte vi allt väldigt bra och jag tror att även vår kära publik uppskattade showen.

Idag hade styrbord och midskepps frivakt och stackars barbord fick stanna kvar och vakta Gunnis. Saint Malo är utan tvekan en väldigt vacker stad med höga stenbyggnader och smala gränder. Tydligen så bombarderades hela staden under andra världskriget av amerikanerna då dem trodde att tyskarna gömde sig där men det var faktiskt inte en enda tysk i staden. Lite kontraproduktivt kan man kanske tycka. Nu är hela staden uppbyggd igen exakt som den var innan.

Efter att rekat staden lite och ätit på ett fransk café så tog vi ett uppfriskande bad på stranden. Det var bara 13 grader i vattnet så det var lite kyligt men man vande sig. Efter badet blev vi matsugna och bestämde oss för att käka middag i stan. Efter många olika viljor kom vi tillslut överens om en mysig liten restaurang. Jag beställde in en pizza, La Regina, den var fräsch, billig och perfekt för mig. De andra tog bland annat skaldjur eller en medioker cheeseburgare och pasta carbonara. Alla var mätta och belåtna, jag skulle kalla det en lyckad middag. På kvällen fick vi se vad fransmännen menade med att dem hade mycket tidvatten. Vattennivån sjönk nämligen ett par meter och stränderna blev mer än dubbelt så stora som innan. Men bäst av allt var nog att vi kunde gå ut till en ö med ett stort fort på. Det var riktigt coolt!

Detta har varit en bra dag och den får 5 av 5 baguetter av mig!

Tack och hej från Adam Nilsson i Midskepps!

2022-05-24

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se