Öckerö gymnasium

Anländer till England

Efter ett långt ansträngande sjöben såg vi äntligen land.

Klockan var halv åtta på morgonen när jag blev purrad eftersom jag skulle hjälpa till vid tilläggningen. När jag kom upp på däck så möttes jag av stora vågor och samma motvind vi lärt känna under de senaste 2 veckorna. Uppe på däck var det massa liv då förberedelserna för ankomst fixades, trossar skulle läggas fram och kastlinor skulle kvajlas. Samtidigt som allt detta hände började det dra ihop sig mot vaktbyte, nu skulle åtta-tolv vakten gå på och jag skulle vara post.

När klockan närmade sig nio hade vi anlänt till Plymouths hamn, alla förberedelser var i ordning och vi skulle nu lägga till. Denna gången var det ingen vanlig kaj vi skulle ligga vid utan en flytbrygga som ligger mitt i hamninloppet. Det betyder att vi nu måste ta färjan eller gummibåt Berit när vi ska in till stan.

Efter alla trossar var fastlagda var det dags för uppställning, under uppställningen berättade kapten lite om hamnen och vad som finns att göra. Sedan slog vi glas och midskepps förfångade vakten. På vakten idag stod det underhåll på schemat och vi skulle skrapa bort dålig lack på relingen på styrbordssidan. Efter det skulle det slipas och sedan lackas på nytt.

När klockan slog tre skulle det städas och efter det var vi lediga. Resten av kvällen spenderade jag på att ringa familj och vänner.

Nils R

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se