Öckerö gymnasium

Äntligen framme i underbara Portsmouth

Efter en lång, kall och tuff resa är vi till slut framme i våran efterlängtade destination. Vi har äntligen korsat Atlanten och det känns underbart!

Efter en lång, kall och tuff resa är vi till slut framme i våran efterlängtade destination. Vi har äntligen korsat Atlanten och det känns underbart! Dagen var underbar och jag hann göra många spännande saker.

Idag har vi utforskat den otroligt trevliga staden Portsmouth. Vi vandrade längst typiska engelska hus och ibland fick man en känsla av att man var med i Mary Poppins. Det låg en lugn aura över staden som fick en att slappna av vilket var väldigt skönt eftersom man har ständigt vistats med galna människor. Att få gå in i en affär och ha möjligheten att köpa vad man vill va en fantastisk upplevelse, det var så länge sedan sist och även om maten ombord är väldigt bra så var det ändå najs att äta något fräscht. Sedan var vi även på ett tivoli som var halvstängt. Parishjulet var öppet och spelhuset var öppet men resten såg rätt dött ut. Vi spelade flera spel i spelhuset som innehöll tusen olika spel och vi spelade bland annat ett pacman-spel som jag förlorade ganska stort på… Men man kan inte vinna allt här i världen. Därefter fikade vi i en park med en salig blandning av mat. Hallon, vindruvor och rå sötpotatis. Perfekt. I parken som hade utsikt över havet rastade flera engelskmänniskor sina hundar. De flesta av dem hade dessutom någon slags kastpinne som de la en boll i och sedan kastade med. Väldigt konstigt och jag har aldrig sett det innan. Efter parken strosade vi omkring ytterligare i staden och såg en man med en död duva och tittade på balett som spelades på en stor-tv mitt i staden. Tillslut hittade vi en extremt hippster restaurang där vi slog oss ner och beställde nachotallrikar. Mums, det va otroligt gott och la sig fin fint i magen.

Sammanfattningsvis har det varit en väldigt rolig och trevlig dag i Portsmouth. Det är en väldigt bra sista hamn att besöka då den får en att lugna ner sig. Nu är jag faktiskt glad att det snart är slut även om resan har varit helt fantastik. Det ska bli skönt att få komma hem och träffa alla nära och kära. Få äta frukt och sallad i oändliga mängder och sova i sin alldeles egna säng. Jag kommer sakna Gunilla obeskrivligt mycket men att äntligen få komma hem, det är allt. Borta bra men hemma bäst så att säga.

Vi syns snart där på kajen men till dess så får ni ha det bra.

Med vänliga hälsningar Alicia Einarsson <3

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se