Öckerö gymnasium

Äntligen värme!

Efter några dagar av tuff kyla, vind och regn är jag villig att säga att alla är glada över att värmen och solens strålar äntligen kommit tillbaka och det har varit över 25 grader idag. Förutom detta så har alla elever varit och besökt Charlestons akvarium. Detta har varit en superbra dag.

Dagen började som vanligt med uppställning klockan 7:55 därefter så hade styrbord vakt där de bland annat fettade in vajrar. Medan frivakterna började dagen med lektion 8:30- 9:30. På lektionen hade vi eget arbete och personligen valde jag att fokusera på kemirapporten. Vi hade sedan frivakt fram tills 12:50 för då skulle vi gå till akvariet. De flesta valde att stanna kvar på båten och plugga fram tills lunch. Efter lunchen gick vi gemensamt till akvariet som ligger på andra sidan hamnen. På akvariet möte vi Tajay som var en av eleverna som hade kommit och besökt Gunilla i lördags. Hon hade med sig en massa Amerikanskt godis som vi fick prova. Förutom det fick vi en guidad rundvisning runt om kring på akvariet där vi bland annat fick se hur de matade djuren och hur de tog hand om skadade havssköldpaddor, vi fick även klappa hajar och rockor.

Besöket vid akvariet varade fram tills klockan tre när styrbord var tvungna att gå tillbaka på vakt. Själv så gick jag ut på stan och satte mig sedan och solade. Många gick även till stranden och vissa var så ambitiösa att de tränade.

Middagen var jättegod, det blev tacos! Efter middagen satt jag och några andra och spelade sällskapspel. Jag satt även snackade med några vänner. Något som hela båten har sett fram emot är att ett nytt avsnitt av Games of Thrones har kommit ut så dagen avslutades med biovisning.

Charleston är en relativt liten stad så staden och affärerna är i princip redan utforskade. Det ska därför bli kul med att imorgon besöka ett High School och på onsdag besöka ett slavplantage och ett museum om slaveri.

Louise

Babord

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se