Öckerö gymnasium

April, April

11.00 blev vi i midskepps purrade efter några timmars välbehövd sömn.

Rondman Julia, den gamla skojaren, berättade att någon satt stopp i toaletten och att det därför inte var möjligt för oss att dra morgonkissen. Istället fanns det nu en hink på däck som vi alla skulle få göra våra behov i, vilket på något sätt inte kändes helt orimligt.

”April, april”, det var såklart bara ett skämt, men faktumet över att ingen reagerade särskilt mycket visar någonstans på hur livet ombord kan vara. Man måste kunna anpassa sig, vilket oftast inte är speciellt svårt eftersom att vi gör det tillsammans. Efter den uppskattade purrningen serverades risotto, den var svingod men la sig tungt i magen efter bara några timmar till havs. Vi har haft en del spyor under dagen, men det hör liksom till. Under nattvakten var det betting på vem som skulle kasta pizza först, kommer inte ihåg vem som vann faktiskt.

I skrivande stund sitter vi ett gäng på backen och gottar oss i solen medans styrbordsvakten jobbar på. Några läser böcker, andra lyssnar på musik eller sitter med datorn och skriver, trots att vi har ledigt dagen till ära. Snackisen på backen är Eriks nya speedos, som det råder delade meningar kring. Frans hälsar att han inte stödjer dem fullt ut medans Zelda nyligen brast ut att de måste vara hans bästa köp. Ni fattar grejen. Hur som helst hoppas jag att ni där hemma har det bra och att inte ni heller, behöver kissa i en hink.

Ha en trevlig första april, det har vi!

Hälsningar,

Elsa Gjertsson

Midskepps

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se