Öckerö gymnasium

Att Avrunda Reykjavik

Den sista hela dagen i Reykjavik började rätt segt, regnet utanför matchade mitt humör. Min sena nattvakt bara några timmar tidigare lämnade min sömn både splittrad och kortare än önskat. Min frukost var inget speciellt på grund av detta, bara lite yogurt, flingor, honung, och äppelmos, min vanliga morgon kost.

Efter frukosten var det dags för den dagliga morgon uppställningen klockan åtta, och lyckligtvis hade min vakt inget speciellt att göra, en ovanlig dag med full frihet. Jag tog full fördel av detta, genom att sova fram till lunch.

Pannkakor och ärtsoppa till lunch gav mig den sista pushen jag behövde för att ta mig själv ut till stan, och med några kompisar tog vi beslutet att vi skulle gå till ett köpcentrum vi hade hört om. Ut i regnet gick vi, och vi navigerade genom stadens centrum fram till Hallgrimskirkja, en massiv kyrka som stack upp bland alla byggnader runt om, och som utan tvekan var en av det finaste byggnaderna i staden. Eftersom att vi alla hade besökt den tidigare stannade vi inte länge dock, eftersom att vi hade ännu en lång distans fram till köpcentrumet. Efter en stund lämnade vi centrum, och istället kom vi till ett bostadsområde, och med det försvann både turist butikerna och turisterna, en välkommen paus. Det tog en och en halv timme av gående i regnet tills vi nåde shopping centrumet, men det var väl värt det. Våran lilla grupp mötte upp med några andra som hade gått dit lite tidigare, och vi kollade igenom centrumet, vandrande från butik till butik. I slutändan köpte jag inget, men det var roligt att se lite grejer som inte var turist centrerade. Våran grupp splittrades tillbaka till vad det var från början, och vi nådde beslutet att vi skulle ta buss tillbaka till stan, eftersom att ingen hade lust att gå i regnet igen. Efter en rätt snabb resa till centrum drog vi till en thrift shop (2nd hand), som hade rätt intressanta grejer, men ingenting som kändes som en riktig kap, åtminstone i mitt fall.

Med dagens aktivitet gjord gick min grupp tillbaka till båten, rätt så dyngsura. Jag hade dock ett ärende kvar att göra, och med en annan gick vi till en mataffär för att bunkra upp på det vi skulle behöva till nästa sjöben. Med det avklarat var det bara att ta sig tillbaka till båten för sista gången i Reykjavik, redo att fortsätta framåt till nästa hamn.

Alexander Jenkins

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se