Öckerö gymnasium

Babords första vakt

Idag har varit en alldeles speciell dag eftersom att vi i babordsvakten har haft vår första vaktdag sedan november 2022.

Dagen inleddes med den sedvanliga purrningen för att sedan infinna oss på uppställning. Schemat för dagen bestod av att träna på att beslå segel och göra knopar vilket blev väldigt varmt i den 30 gradiga värmen. Trots värken i ryggen och svetten på pannan var det trevligt att vara tillbaka och beslå igen. När midskepps- och styrbordsvakten var klara med beslagningen fick de gå iland och många valde att gå till stranden eller åka till olika vattenfall som finns här på ön. Vi i babord fick dock fortsätta med vår träning och sedan blev det lunch. Lunchen blev händelserik eftersom att proviantering var planerad, och råvarorna levererades (blöta efter gummibåtsturen) under lunchen. Langningskedjor och bärande varvades med inventering och tappra försök med att få plats med allt ris, havre och sylt under dynorna i stora mässen. Med tanke på den mängden havre vi tog emot idag har vi nog för att äta havregröt till frukost, lunch och middag tills vi når Miami. Efter denna utmattande uppgift steg humöret eftersom att vi fick glass och hallon till fikat klockan tre. Sedan var det dags för städning, där vartenda skrymsle skulle våttorkas, dammsugas och moppas. Vi blev klara strax efter fem och vår fantastiska kapten lät oss sedan ta ett dopp i det blå. Detta uppskattades såklart efter att ha känt sig ofräsch som aldrig förr sedan klockan 10 imorse.

Vi har fortfarande inget WiFi på grund av den satellitskugga (eller nåt liknande)

som vi befinner oss i, så för att få någon som helst kontakt med omvärlden måste vi leta upp Wifi cafén och liknande. Jag har ännu inte lyckats med det så hej mamma, pappa, farfar och Ewa om ni läser detta, jag mår superduper bra, har bara bränt mig lite grann på axlarna men inget farligt. Hoppas ni har det bra där hemma i Svealand. Kram!

Thea Enander

Babord

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se