Öckerö gymnasium

Barcelona stad

Det är synd att bloggen inte får vara mer än 400 ord, annars hade jag skrivit mer om denna härliga dag. Men tyvärr så finns det ett begränsat antal ord, så jag får vara kortfattad.

Precis som igår så hade vi inga aktiviteter, vilket betydde att vi fick en heldag på stan. Efter uppställningen tog vi igen lite sömn innan vi, efter 10-fikat, vandrade ut på stan. Det är tur att man har tre andra garderober att plocka kläder ifrån när man tröttnat på sina egna. 😉

Målet med dagen för oss fyra var att få en heldag i Barcelona stad med mycket shopping och god mat. När vi kom upp på däck stod solen högt på himlen och det hade blivit betydligt varmare än vid morgonens uppställning. Med glada miner traskade vi fram på mysiga La Rambla för att ta oss till shoppingcentret i andra änden av gatan, men mungiporna föll när vi väl kom fram. På Gunilla flyter alla dagarna samman och vi hade inte insett att det är söndag, vilket betyder att i stort sett inga affärer är öppna. Vi tröståt jättegod tapasbuffé på en av restaurangerna vid gatan och bestämde oss sedan för att bara gå runt och utforska staden och några av dem mysiga smågatorna. Vi kollade bland annat på Casa Batllò, som är ett känt hus ritat av den spanske arkitekten Antoni Gaudí.

Efter en kaffe på ett fik hittade vi även lite lokala gallerier och butiker där jag bland annat köpte ett par nya byxor. Supermysiga. Dagen rundades av med en god middag på den veganska restaurangen Vegetalia där vi delade på två supergoda pizzor och varsin alkoholfri drink.

Agnes Nord

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se