Öckerö gymnasium

Båtar, baskrar och baguetter

Bonjour på er där hemma. Idag är det tyvärr den sista av våra sex dagar här i Cherbourg. Vad som i början verkade vara en lugn stad med stängda affärer visade sig till slut vara en stad med marknader på torgen, fantastiska vandringsleder och oändligt många caféer.

Enligt mig går priset för veckans höjdpunkt absolut till när jag insåg att du kan köpa baguetter för under tio kronor i varje gatuhörn. Kan verkligen rekommendera, om någon skulle få för sig att åka hit, att köpa allt som hör till en fransk brunch och sedan sätta sig vid kajen och titta ut över båtarna som ligger där. Det blev framför allt en fin utsikt när Gunillas systerskepp Älva kom och lade sig bredvid oss häromdagen. Det visade sig vara så vackert att en okänd fransman ställde sig och målade en tavla av skeppen i solnedgången med akvarell, då får ni förståelse om hur vackert det måste ha varit.

För de personer som läser detta inlägg och som känner mig mer eller mindre så vet ni att jag alltid måste klaga på något, stort som litet. Denna gång är det för det första så att jag tycker det är synd att vi lämnar staden så tidigt. Det känns som att på ett sådant här litet ställe så krävs det att man får några dagar på sig att leta upp allt som är värt att göra och besöka, som till exempel vandringen vi gjorde med de franska eleverna som var helt fantastisk, trots att jag helst av allt hade velat lägga mig på marken och sova hela vägen fram till målet för att jag var så trött. Nu till ett lite mindre problem, baskrar. Vi har nog lagt timmar på att hitta en perfekt basker att köpa med hem för att kunna gå runt och stila med i vinter, till slut fann vi en hattaffär och vad tror ni händer? Självklart visar det sig att jag ärligt talat är riktigt ful i basker, det enda knepet för att lyckas vara snygg i basker måste nog vara att man är fransman eller fransyska…

Jaja, det är väl bara att lämna hattarna bakom sig och blicka framåt, vi sätter ju trots allt kurs mot Spanien imorgon vilket känns spännande. Till sist får jag önska er där hemma en trevlig helg så hörs vi nog i en annan blogg på ett annat språk och på en annan plats.

Caroline Ramstedt, Styrbords vakt

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se