Öckerö gymnasium

Blogg

Gott nytt år! Nu har 2019 fallit in och vi har återigen ett nytt år med många förhoppningar och flera nyårslöften. På Gunilla firade vi mitt ute på atlanten med sötsaker och härlig energi.

Mitt ute på atlanten stod hela båten på uppställning, vi hade nu lika långt till Afrika som vi hade till Sydamerika. Tolvslaget kom och med tradition slog den äldste på båten (Kenneth) först åtta gals och sedan den yngsta (Julia) åtta glas. Tyvärr blåste det för mycket för att släppa rislycktorna så det var tyvärr ingen särskild ljusshow. Istället firade vi nyår med glädje, kramar, godis, läsk, chips och uppskuren frukt såsom annans, melon och apelsin. Midskepps hade vakt och de andra vakterna var fria till att fira och umgås under nyår. Efter några timmar avtog firandet och folk gick och la sig i deras hytter för att få sömn till morgonen och energi till deras vakter.

Tyvärr sov jag i lotshytten, ensam på grund av att jag tidigare i kap Verde hade fått en bakteriesjukdom och var tvungen att bo i en egen hytt för att inte smitta någon. Men glatt nog mådde jag nu mycket bättre än vad jag hade tidigare gjort för några dagar sedan och hade enbart 4 dagar kvar av min antibiotikakur. Morgonen efter väcktes jag av en entusiastisk Simon i badkläder och handduk som berättade att de hade skapat en pool av en pressning som man fick bada i. Dessvärre fick jag inte vara ute i solen på grund av min kur, samt blev jag extra trött så jag valde att avstå. Jag hörde senare att poolen var en succé förutom att den första omgången av vatten som rann ut var brunt men annars var allt bra.

Svante Kristensson 1/1 2018

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se