Öckerö gymnasium

Blogg 11/10/23

Det är en lugn dag till sjöss med endast några stagsegel uppe. Vi går fortfarande för maskin och kommer nog göra hela vägen fram till Sevilla. I de lätta havsvågorna leker ett par delfiner i fören på båten, vakten står klistrade med blicken i ner i sjön för att få syn på delfinerna. Det rycktas även om att några såg skymten av både en rocka och en späckhuggare.

Resterande tid på vakten tillbringades åt underhållsarbete där vi smörjde block uppe i riggen. Vi kartlaggde även på ett papper vilka som var smorda och inte för att få ett bra system på arbetet.

En av dagens lektioner var hamngenomgång, vilket vi alltid har innan en ny hamn. Vi fick lära oss att Sevilla är Europas varmaste stad, att landets BNP är på 29350 USD, att det bor ca 700 000 i staden och lite historiskt om Francoregimen, landets demokratisering, Columbus, spanska inbördeskriget samt deras kolonier.

Senare under natten lade vi oss till ankars för att dagen därpå ta oss vidare med lots i floden Guadalquivir mot Sevilla. Strax innan midnatt släppte vi ankaret och allt gick bra.

Dagens höjdpunkt var definitivt dagens nattfika där vi fick nybakade scones med nypon/ blåbärssoppa.

Tilda Stenhammar,

Midskepps

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se