Öckerö gymnasium

Blogg fredag den 4 januari 2019

Just nu sitter jag på backen och tänker på vad som har hänt under dagen. Det är ett nytt år och det känns fantastiskt. Det har gått 8 dagar av atlanten resan hittills vilket betyder att halva Atlanten är gjord. Det är beräknat att vi kommer fram till Grenada den 14 januari och jag ser så fram emot det.

Idag är första dagen jag var på vakt efter sex dagars sjukskrivning. Det var så oerhört skönt att få röra på sig ordentligt och vara uppe på däck i mer än 20 minuter. Jag har saknat att känna den friska luften. Man inser verkligen hur mycket roligare det är att ha vakt än att ligga i sängen och kolla på film. Det är även första gången jag är med på 4-8 vakten. Det känns fortfarande lite ovant att solen både är uppe och nere under samma vakt och att vi äter en måltid mer men annars så har jag kommit in i rutinerna väldigt bra skulle jag säga. Vi gjorde ingenting särskild under vakten utan jag slipade ett reservblock under största delen innan middagen. Jag skulle behandla blocket som min ”baby” och det kan jag med stolthet säga att jag gjorde. Efter middagen så brassade (ändra seglets vinkel efter vinden genom att justera rået) vi lite och satte något stagsegel (segel som inte sitter på mast) och inte så mycket mer.

Tiden här på Atlanten har gått både väldigt snabbt men samtidigt väldigt långsamt. Jag tycker det är väldigt härligt med känslan av att bara se hav, det ger en känsla av frihet. Dock längtar jag väldigt mycket till Grenada, det ska bli så kul att upptäcka och äventyra där.

Elsa Måhlberg, Styrbord

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se