Öckerö gymnasium

Brunch, badstopp och en ny hamn

Avgångsdag + sovmorgon = brunch. Så sjukt härligt att få sova längre utan att behöva gå upp till uppställning klockan 07:55 för att sedan gå ner och lägga sig igen.

Men detta betyder då även att det inte blev någon frukost 07:15 utan att det blev framflyttat till en brunch klockan 11:00. Vi lämnade Funchal efter brunchen då jag gick på vakt klockan 12.

En liten incident hände en stund efter avgång, jag trillade i lejdaren på väg ner ifrån backen med skavskydd i famnen. Efter det rann det blod ifrån armbågen och jag har fått världens jäkla blåmärke på rumpan… Men, men det är inte så mycket jag kan göra åt saken nu förutom att byta plåster då och då för att det inte ska blöda igenom plåstret och komma blod överallt. Men det kommer nog att läka fint, dock gör det väldigt, väldigt ont.

Några timmar efter avfärd bestämde sig Torben (kaptenen) för att ha ett badstopp, han samlade alla på stordäck och ”konstruera” hur man har ett badstopp, av med kläderna och hoppa ifrån halvdäck. Efter det fick alla andra hoppa i om man ville. Det blev även glass till söt fika, väldigt uppskattat och riktigt gott.

En ny hamn? Ja, Porto Santo heter den, det ska bara ta ett dygn eller kanske till och med lite mindre. Vi lämnade hamn efter brunchen och började vårt sjöben mot Porto Santo.

Klara H, SA 2023

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se