Öckerö gymnasium

Byssa 2.0

Dagen börjar med arbetsvakt där inte mycket blev gjort. Vi städa bara inte mycket roligare än det. Vi hade ungefär 1.5 – 2 m vågor snett in från sidan annars solsken, men hade vi inte regnställ så blev man ändå blöt för de slog upp över däck…

Under vår frivakt så sov vi fram till ca 11:45 då vi blev purrade för lunch, sen gick jag ner i stora mässen för lektion, men det blev det inte mycket utav, det var mycket roligare med en film (the A-team)

03:50

Tiominuter kvar sen börjar de.

Byssan!!

Samtidigt som jag och Vincent började i byssan så började vågorna och vinden öka. Vi serverade Guldmakrill som vi hade fångat själva och någon odlad fisk med ris och smältsmör, de blev lite jobbig för vågorna har ökat, det lutar mer och allt rör sig mer, men de är väl bara att hålla i sig mer ha, ha………

Serveringen är klar och vi börjar städa å göra i ordning för nästa vakt, utan nån förvarning och ingen koll på klockan så kommer dom. Vi var inte klara… men Åke (vår förste kock) tyckte att vi hade jobbat som djur, jag höll väl inte riktigt med (jag kunna ha gjort bättre) så när 8-12 vakten hade gjort klart durken (golvet) så kom jag tillbaka och började hjälpa dom så smått. Små saker som torka av bänkar och skott och bära undan saker m.m. Sen blir vi klara till uppställning så jag tar min flytväst å smiter med upp på däck och var med på uppställningen.

Vågorna var nu uppe på 5,5m, de luta på väldigt bra kan man säga. För att göra de värre så hade de samma vinkel som i början, snett in från sidan.

Vågorna höll i sig fram till 04:00 då jag är tillbaka i byssan, det var bara att göra iordning allt och vänta på Sandra vår andre kock, som börjar med gröten och jag och Vincent börjar att duka fram för frukost, som vi kämpade med för att ha kvar på borden så de ska se snyggt ut. Och de gör vi fram till 08:00 då vi kliver av och tar frukost. Sen går jag och lägger mig.

Per-Johan Svensk

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se